A Társaság továbbra is a hordókészítés évszázados hagyományait folytatva termel. A termelés alapanyaga a rendkívül jó minőségű, jó szövetszerkezeti tulajdonságokkal rendelkező magyar tölgy. A magyar fa minőségére jellemző, hogy nem egy neves francia, olasz hordógyártó cég is Magyarországon szerzi be alapanyagát.

A hordógyártás alapanyagát adó sűrű évgyűrűkkel rendelkező hegyvidéki tölgyfát (Quercus Petraea) a cég a hűvösebb éghajlatú Északi Középhegységből szerzi be. Itt is legfőképpen Zemplénből és a Cserehátról származó tölgyfa kerül befogadásra. Az alapanyag dongává történő feldolgozása is az üzem szigorú felügyelete mellett történik. Az elkészített dongák szigorú minőségi követelmények alapján kerülnek kiválogatásra és több évi pihentetés után, válnak felhasználhatóvá.

A gyártás megkezdése előtt ismét alapos válogatás után kerülnek be a termelésbe. A szigorú többszöri ellenőrzéssel lehetővé válik az alapanyagból eredő hibák kiszűrése. Ezen alapanyagból készülnek a legkedveltebb és legkeresettebb típusú és méretű hordók a 225 liter űrméretű bordeaux-i transport típusú „barrique”, illetve a 228 liter űrméretű bourgogne –i típusú „barrique” hordó, valamint újabban a 300 l-es Hogshead típusú hordó. A cég a gyártási technológiát folyamatosan korszerűsíti így javítva a termékek minőségét és esztétikai megjelenését. A barrique hordókat a Dolium Kft. gyengén, közepesen és erősen égetve készíti a vevő kívánsága szerint. A vevő kérésére a cég a hordó fenekét is égetve készíti el.

A gyár termékeinek nagyobbik hányadát ezen két típusú hordó alkotja. Kisebb mennyiségben készít a cég 350 l-es és 500 l-es hordókat is.